January 2

1 comments

Nieuw jaar, nieuwe maand, nieuwe dag

Waarom is een nieuw jaar zo bijzonder? Is een nieuwe maand niet net zo bijzonder? Of wat dacht je van een nieuwe dag? Elke dag kan je van koers wijzigen!

Toch mooi hoe wij als mensen massaal de wisseling van 2019 naar 2020 vieren. Of de wisseling voor welk jaar dan ook. Waarom eigenlijk? Wat is er zo bijzonder aan een jaarwisseling?

Is een maandwissel niet net zo bijzonder? Ok, 12x minder bijzonder dan een jaarwissel, maar dan nog. Ook bij elke maandwissel kan je precies hetzelfde doen als alle rituelen die je hebt op 31 december. Het lijkt me wel wat. Elke 1e dag van de nieuwe maand beginnen met een goed glas champange. En dit betekent ook dat je opnieuw goede voornemens kan maken, beloven aan jezelf beter je best te zullen doen en al dat soort dingen.

En dit kunnen we ook per dag! En nee, nu suggereer ik niet elke dag tot 0:00 opblijven en een fles open te trekken, maar wel intenties te zetten om het beste uit de komende dag te gaan halen. Wat is het dat je morgen anders gaat doen? Evalueer de dag en kies iets. 1 ding. Iets wat je anders zou willen. En doe dat.

Voor wat betreft mijn jaarwisseling ben ik 2020 begonnen met een bullet journal. Meer grip krijgen op mijn gewoontes (habits) en op mijn todo’s. Een duidelijke plek om gedachten weg te schrijven (braindump) en vooraf taken plannen.

En gisteren had ik gepland om vandaag te starten met een blogpost. En zie hier.. wat heb je nu net gelezen? Check! Mijn belangrijkste doel van de dag heb ik gehaald. En nog plenty of time over om nog meer mooie activiteiten uit te voeren.

Een fijn 2020 gewenst… en een hele fijne dag.

En sta een stil bij de vragen:
Welke wijziging maak jij dit jaar?
Welke wijziging maak jij vandaag?


Tags


You may also like

Bezieling

Bezieling

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}