June 26

0 comments

Verlangen. Spreek het vandaag nog uit!

Een verlangen. Wat wil je graag. Iets wat je wenst. Dat wat jij wil aantrekken in je leven. Dit kan een ervaring zijn. Het kunnen spullen zijn. Iets wat jij graag wilt, omdat jij het wilt… en het geeft je leven weer vooruitgang.

Waarom is het uitspreken van je verlangens belangrijk?

Je maakt het kenbaar aan anderen. Wat je wilt, waar je heen wilt. Dit geeft richting in je leven. Dit maakt het mogelijk dat je meer op weg bent naar leuk werk en lekker leven. Hierbij ga ik er wel vanuit dat je weet wat je wilt. En ook het uitspreken kan bijdragen aan het verkennen van de richting waar je heen wilt.

Wat levert het uitspreken van je verlangens je op?

Het gevoel van vooruitgang. Dat je krijgt/hebt wat je wilt. En misschien nog belangrijker; het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Het stuk persoonlijk leiderschap. Er is maar een iemand in jouw leven die het allerbelangrijkst is, dat ben jij zelf. En ook jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Waarom spreek je nu je verlangens nog niet uit?

Ik kan me voorstellen dat het spannend is om aan te geven wat je wilt. Het zo hebberig kunnen overkomen, het kan afhankelijk overkomen. Het kan kwetsbaar zijn. De ander zou je kunnen uitlachen om jouw verlangen. Ook al zal het misschien niet zo overkomen….weet dat dit meer zegt over de ander dan over jou.

En ik herken dat gevoel. Ik heb het ook jarenlang niet gedurft. En nog steeds vind ik het af en toe moeilijk. Maar het moment dat je wel uitspreekt wat je verlangt zul je ook zien dat er beweging komt. Zelf heb ik dit mogen leren bij knuffelworkshops. Het antwoord dat je gaat geven op de vraag ‘hoe wil je dat ik je de komende 4 minuten vasthoud’? Durf je dan inderdaad aan te geven dat je volledig tegen iemand aan wilt liggen, of je hoofd op diegenes buik leggen. Magisch!

Dus probeer het eens een keer. Bij mensen die dicht bij je staan. Bespreek je grenzen, wensen en verlangens. Kijk of zij jou een stap dichterbij kunnen brengen. Dichterbij wat jij echt wilt.


Tags


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}