July 11

0 comments

Belangeloos je ergens voor inzetten. Waar doe jij het voor?

Er zit maar zoveel tijd in een dag. Tijd die je niet kan opsparen. Een deel gaat op aan werk, een deel gaat op aan slapen. Dan is zijn er nog activiteiten zoals boodschappen, koken, persoonlijke hygiene en wachten. Ondanks dat we het zo druk hebben, en aan al deze taken tijd willen spenderen blijft er toch nog tijd over. En die zouden we dan belangeloos spenderen? Ja!

be·lan·ge·loos (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1zonder op eigen voordeel te letten

vandale.nl

Zonder eigen voordeel? Dit is natuurlijk nooit het geval. Wat mij betreft bestaat belangeloos niet. Uiteindelijk doe je alles voor jezelf. Bewust, of onbewust.
Al is het maar dat je er een goed gevoel van krijgt. Als dit niet het geval zou zijn dan hebben goede doelen, en hun verkopers, een ontzettend zware tijd.

Dus ja, veel mensen kiezen om deze tijd te spenderen aan vrijwilligerswerk of ondersteuning van een goed doel. Werk, maar dan zonder er betaald voor te krijgen. Dit maakt ze nuttig, geeft ze een goed gevoel en brengt je onder de mensen. Ook kan je er van leren te organiseren, vergaderen, plannen maken, doelen stellen. Tevens kan het je ook een soort van aanzien geven.

Zelf vervul ik belangeloos een bestuursfunctie en twee commissiefuncties. Met gelijkgestemden, met hetzelfde doel, een koers uitzetten en zorgen dat de benodigde acties worden gezet. Zorgen dat er stappen gezet worden naar het doel wat we allemaal najagen. Dit kost me een paar uur per maand.
De afgelopen jaren heb ik hiermee leuke contacten op gedaan, gave events georganiseerd, goede belangen behartigd en mooie wijnen uitgezocht.
Je ziet. Dit soort functies kunnen heel divers zijn.

Er zijn zelfs aparte ‘vacaturebanken’ voor dit soort werk: https://www.vrijwilligerswerk.nl/


Tags

belangeloos, missie, wk28, zonder moeite


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}