August 15

0 comments

Ben je tevreden? En wat maakt die tevredenheid?

TEVREDENHEID – Ben je tevreden? En hoe komt die tevredenheid? Waarschijnlijk is dat een teken dat je met de juiste dingen bezig bent. Welke zijn dat?

Tevredenheid komt vaak van het feit dat je met de goede dingen bezig bent (je missie) en de voortgang die je hierop weet te bereiken. Het gevoel van vooruitgang. Het gevoel van groei. Elke blog / vraag van de week die ik post, hoe lastig soms, is een stuk voldoening voor mij! Maar er zijn meer momenten dat ik ontzettend veel tevredenheid voel…

Terugkijkend op afgelopen week voel ik ook veel tevredenheid. Afgelopen week ben ik namelijk op een festival geweest. Een heel bijzonder festival kan ik wel stellen. Geen grote massa’s mensen, geen grote artiesten, geen overpriced eten of drinken. Nee. Dit festival was het Eigentijdse Jongerenfestival. Een week lang op een plek midden in de natuur met 300 mensen. Alle dagen werden workshops georganiseerd rondom yoga, meditatie, spiritualiteit en verbinding. Ik leefde een week lang in een soort van bubble. Wat een fijne, vriendelijke wereld was daar. Vol aandacht, voor jezelf, elkaar. Alles kon daar! Iedereen kon gewoon zichzelf zijn.

Erkennen dat wat er is

Voor mij is dit het erkennen dat er een kant is die ik lang genegeerd heb en die waar ik van afgesneden was. De kant van het gevoel. Ervaren en voelen wat er ín je gebeurt. Terwijl ik normaal het geheel rationeel zou proberen te analyseren.

Begrijpen dat er meer is. Meer dan dat wat aandacht krijgt in de dagelijkse maatschappij. Begrijpen dat er dingen zijn in de wereld die we niet begrijpen. Het accepteren dat er in mij een groot deel van spiritueel en intuïtief bewustzijn aanwezig is. En dat een plek geven en aandacht aan besteden. Ook dat is tevredenheid voor mij. Het is er, het mag er zijn, en het krijgt aandacht.


Tags

bewustzijn, evalueren, juiste dingen doen, tevreden, tevredenheid, wk33


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}