May 1

0 comments

Vitaal oud worden – Hoe zorg je daarvoor?

Heb je je ooit wel eens voorgesteld hoe je bent als je 60, 70 of 80 jaar oud bent? Of eigenlijk, hoe je zou willen zijn. Hoe wil je vitaal oud worden? Juist om dat het vaak nog zo’n eind in de toekomst ligt kan je nog alle kanten op. Heb je voor jezelf wel eens die stip op de horizon gezet?
Stiekem zijn er op dit moment al zoveel keuzes die je kan maken die een invloed hebben voor de toekomst. Zowel de nabije toekomst, maar ook zeker de verre toekomst.
Het zou daarbij dan wel erg fijn zijn dat die keuzes in lijn liggen met die stip.

Keuzes van nu?

Veel mensen willen er nu nog niet over nadenken, of denken hierbij alleen aan pensioenoverzichten. Ook nodig, en ook goed om over na te denken, maar geloof me, dit is ook voor mij niet het meest sexy wanneer ik denk aan oud worden. Maar gelukkig is dat slechts 1 van de elementen, in dit geval de financiƫle. Hoe zit het met de gezondheid die je dan wilt hebben of met jouw omgeving waar je dan woont? Heb je al wel eens nagedacht hoe oud je eigenlijk wilt worden? Het is maar een cijfer. Dat cijfer is voor iedereen anders, maar het zegt in elk geval iets over hoeveel jaar je nog wenst door te brengen.
En ja, daaraan hangen ook financiƫle consequenties.

Hoe te leven om vitaal oud te worden?

Wat zou zo’n leeftijdskeuze voor een gevolgen hebben? Hoe zou je dan willen gaan leven?
Zou je meer of minder werken? Eten? Slapen? Drinken? Stress? Sociale activiteiten? Etc, etc…

En misschien nog belangrijker, met welk doel wil je vitaal oud worden? Waarom is die specifieke leeftijd zo belangrijk voor jou?

Zo. Dat zijn weer een hoop vragen. Die stip waar ik aan het begin over sprak kan gelukkig ook altijd weer aangepast worden als je je gaandeweg bedenkt. Dat is het fijne.


Tags

gezond, gezondheid, vitaal, wk18


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}