July 30

0 comments

Met welke vriend(in) moet je nodig weer eens bijpraten?

BIJPRATEN – Mensen zijn sociale dieren. We leven in groepen, zijn graag bij elkaar en we communiceren de gehele dag met elkaar. Alleen dit communiceren hoeft niet perse te zijn met de mensen om wie jij veel geeft. Het is daarom af en toe erg fijn om weer eens bij te praten met de mensen die je wel graag om je heen hebt. Is dit in balans voor jou?

Een subtiele manier om weer contact te krijgen? Tag hem of haar maar in dit bericht!

Ook ik merk dat door de waan en drukte van de dag het niet altijd de agenda of todo haalt om dit in te plannen, maar wie heeft gezegd dat dit fysiek bij elkaar moet? Dit is wat mij betreft natuurlijk wel het fijnst, maar he, als het niet gaat zoals het kan, dan moet het maar zoals het kan.

Tegenwoordig zijn er genoeg middelen om het bijpraten op een digitale manier mogelijk te maken. Whatsapp, Facetime, Zoom, Skype en, voor ik het vergeet, ouderwets gewoon bellen. Waarom ook niet?

Mocht het er wel van komen om fysiek bij elkaar te zijn, ga dan gelijk wat leuks doen! Plan een datum, bedenk een activiteit, GO!

Sterker nog, ondanks dat alles heb ik er af en toe nog geen zin in. Soms komt het doordat ik het idee heb dat ik mensen lastig val met mijn behoefte aan contact. Of, nog vaker, dat ik zelf niet in een positieve vibe ben dat ik mensen om me heen wil, laat staan bijpraten. Dus dan stel ik ook dat weer uit. Herkenbaar?

Wie staat er al lang op jouw lijstje om nodig weer eens contact mee te hebben? Wat houd je tegen om dit te doen?
Als deze persoon echt zo belangrijk is dat hij op je lijstje staat, ga eens na wat er belangrijker is dan het daadwerkelijke contact.


Tags

bijpraten, contact, mensen, omgeving, sociaal, wk31


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}