May 18

0 comments

Welke slechte eigenschap voegt niets toe aan je leven?

Voegt het écht niets toe? Of ben jij er van overtuigd die slechte eigenschap niets toevoegt? Want als jij die overtuiging hebt, dan is het vrij simpel, dan is het zo! En dan zal het ‘denken-deel’ in jou er alles aan doen om dat kloppend te maken.

Continu kunnen we beoordelen hoe een bepaalde eigenschap of activiteit voor zowel lange als korte termijn een bijdrage levert aan ons leven. De kwaliteit van ons leven, de groei die wij ervan ervaren.

En het is nou eenmaal zo dat een mens geluk voelt als we voortgang zien óf ervaren/voelen richting ons doel(en). Het leukste hieraan is dat het niet eens zo hoeft te zijn. Als we, wederom, zelf maar het idee hebben dat het zo is.

Als je een duidelijke koers hebt weet je precies wat je wel en niet kan doen, of zou moeten doen. Dat om je doel te bereiken!

Moet de boog altijd gespannen zijn, moet er altijd focus op het doel liggen? Of is het af en toe fijn om te ontspannen en daarna vol energie weer verder te gaan.

Tot slot, is die eigenschap die jij als slecht bestempelt echt slecht? Of is er een manier waarbij je deze toch kan integreren in het doel van je leven? Hoe past die (slechte) eigenschap in jouw leven? Het is tenslotte onderdeel van jou, dus je kan het maar net zo goed omarmen.


Tags

discipline, grenzen, keuzes, wk20


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}