August 28

0 comments

Winning mood – Welk muzieknummer brengt jou hier?

Externe gebeurtenissen kunnen ons raken. Met onze 5 externe zintuigen nemen we waar. Door hetgeen wie zien, horen, ruiken, voelen, proeven nemen we de wereld waar. Dit waarnemen gebeurt. Continu. Dit wordt door de hersenen verwerkt en resulteert in een gevoel.
Sommige gebeurtenissen overkomen je en heb je geen invloed op. Andere gebeurtenissen kan je zelf kiezen. Hoe mooi is het dan als je zelf kiest om jezelf in een winning mood te brengen. En een van de gemakkelijkste manier is door het gebruik van muziek.

Met welk nummer doe jij dit?

Muziek is er in vele soorten en mate. Muziek kan ontzettend veel gevoel en emotie oproepen. Dit kan weer komen door de instrumenten, het tempo, de tekst of, en dat is misschien wel de meest belangrijke, de herinneringen die je hebt aan dit muziekstuk.

Welke muziek voor wat?

Dit maakt dat je je door een bepaald muziekstuk:

  • je verdrietig kan gaan voelen
    (bijvoorbeeld de DELA top 10)
  • een onoverwinnelijk gevoel (=winning mood) kan geven:
Winning mood nodig?

En is natuurlijk zo maar een greep uit mijn voorbeelden die te binnen schieten op het moment dat ik deze blog aan het tikken ben (met een live concert van Nightwish op de achtergrond). En deze voorkeuren kunnen elk moment weer wijzigen.

Muziek in je leven

Zoals je merkt pas ik muziek heel veel toe in mijn leven en heb ik overal mogelijkheden gecreƫerd om zo fijn mogelijk muziek te luisteren. En zeker met het bestaan van Spotify en Youtube maakt het de keuze nog breder met wat je allemaal kan luisteren.

Tot slot even belangrijk om te vermelden. Het is natuurlijk niet altijd de bedoeling dat je in een winning mood zit. Soms kan het fijn zijn om tot rust te komen, even pas op de plaats en genieten. Of om emoties te verwerken. Zelfs je af en toe gewoon even shit te mogen voelen is fijn. Maar zoals met alles, doe het met mate. En dat geldt voor elk gevoel.


Tags

emotie, energie, gevoel, muziek, winning mood, wk35


You may also like

Bezieling

Bezieling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}